ГоловнаНовини ЖКГТарифи ЖКГТариф Укренерго на передачу електроенергії можуть підвищити ще на 30%

Тариф Укренерго на передачу електроенергії можуть підвищити ще на 30%

НКРЕКУ опублікує пропозицію підвищити з грудня тарифи на 30% для обговорення зацікавленими сторонами

НКРЕКУ опублікує пропозицію підвищити з грудня тарифи на 30% для обговорення зацікавленими сторонами.

Національна комісія, що здійснює регулювання у сферах енергетики і комунальних послуг (НКРЕКУ) схвалила проект постанови про підвищення тарифу на послуги з передачі електроенергії держкомпанією Укренерго до 312,76 грн за МВт-год з 1 грудня 2020 року. Відповідне рішення опубліковано на сайті комісії.

НКРЕКУ пропонує внести зміни до постанови №2668, якою встановлено діючу ціну на послуги з передачі електроенергії Укренерго в розмірі 240 грн за МВт-год.

Згідно з рішенням комісії, проект постанови буде опублікований на офіційному сайті НКРЕКУ "... для отримання зауважень і пропозицій", зазначено в рішенні регулятора.

Укренерго планувала підняти вдвічі тариф на передачу електроенергії з 1 серпня 2020 року. Але на прохання представників бізнесу та народних депутатів НКРЕКУ вирішила відмовитися від різкого підвищення тарифу.

Укренерго здійснює експлуатацію магістральних і міждержавних ліній електропередачі, а також централізовану диспетчеризацію об'єднаної енергосистеми країни. Компанія належить державі в особі Міністерства фінансів.

13 липня НКРЕКУ прийняла рішення з 1 серпня 2020 року збільшити тариф Укренерго на передачу електроенергії на 54,6% - з 155,4 грн за МВт-год до 240,23 грн за МВт-год (без ПДВ).

 

 
Коментарі (1)
Коля Пухов
07 Жовтня 2020 p. 22:07
Зростання цін і тарифів означає насправді продовження знецінення (інфляції) гривні, - про це мабуть, знають всі, але чомусь це узаконене шахрайство сприймається населенням поблажливо, а даремно.