ГоловнаНовини ЖКГТарифи ЖКГТарифами на опалення прогнозують зростання на 80%

Тарифами на опалення прогнозують зростання на 80%

В Україні з початком опалювального сезону тарифи на опалення можуть злетіти на 15-80%

 

В Україні з початком опалювального сезону тарифи на опалення можуть злетіти на 15-80% (залежно від постачальника і міста). Наприклад, в Києві сім'я, яка в минулий опалювальний сезон платила за опалення близько 2,4 тис. Грн, цієї зими заплатить вже 3,6 тис. Грн, повідомляє OBOZREVATEL. Так, зараз Гкал в Києві коштує 1654,4 грн, а згідно з новими оцінками може подорожчати до 2151-2433 грн. В середньому українці на опалення двокімнатний квартири витрачають 1,5 Гкал, за діючими цінами це 2,48 тис. Грн, а за новими - до 3,64 тис. Грн.

У деяких містах зростання може бути в кілька разів більше, додає глава департаменту житлово-комунальної інфраструктури Громадської ради при КМДА Олег Попенко.

Найбільш відчутне подорожчання може бути в невеликих містах. Справа в тому, що чим менше клієнтів і чим менше тепла використовується, тим вище тариф. І навпаки. У маленьких містах ціни можуть злетіти майже на 80%.

Дізнатися, який тариф встановлять в вашому місті, можна на сайті свого постачальника тепла і гарячої води. Вони згідно із законом повинні заздалегідь повідомляти про намір переглянути ціни, публікувати розрахунки і планові тарифи.

 

 

 

 
 
Коментарі (0)