ГоловнаНовини ЖКГТарифи ЖКГТарифи для атомної енергетики пішли угору

Тарифи для атомної енергетики пішли угору

Нестабільність валютного ринку призвела до підвищення тарифів на відпуск електроенергії, виробленої українськими АЕС. Відповідне рішення було прийняте НКРЕ вчора.

Національна комісія, що здійснює регулювання у сфері енергетики, підвищила тариф на відпуск електроенергії, виробленої українськими АЕС. Про це йдеться у рішенні НКРЕ від 24 квітня ц.р.

Зокрема, з 1 травня тариф збільшиться на 2,95 копійки і складатиме 30,23 коп/кВт-год. Зауважимо, раніше він становив 27,28 коп/кВт-год.

При цьому у НКРЕ зазначають, що рішення збільшити тариф для атомної енергетики ухвалено у зв’язку із зростанням курсу долара і російського рубля, скороченням обсягів відпуску електроенергії АЕС в Енергоринок, а також через дефіцит з фінансування заходів Комплексної (зведеної) програми з підвищення безпеки.

Примітно, що загальний дефіцит коштів на ці статті витрат - 3,4 млрд грн.

Як повідомляла «Україна Комунальна», раніше Міністр палива і енергетики Юрій Продан заявляв, що уряд має намір врегулювати питання, пов'язані з тарифоутворенням на електроенергію для населення і непобутових споживачів.  

За словами чиновника, проводити реформування в секторі електроенергетики уряд має намір вже восени. Основною стратегією реформи буде збалансованість фінансової навантаження при оплаті за електроенергію для різних категорій споживачів.

 
Коментарі (0)