ГоловнаНовини ЖКГЕлектроенергетикаУкраїнцям підвищать вартість електроенергії

Українцям підвищать вартість електроенергії

Міненерго має намір збільшувати вартість електроенергії для побутових споживачів. Таким чином, буде зняте фінансове навантаження з промисловості.

Міністр палива і енергетики Юрій Продан, виступаючи в парламенті, заявив, що уряд має намір врегулювати питання, пов'язані з тарифоутворенням на електроенергію для населення і непобутових споживачів. 

За словами чиновника, проводити реформування в секторі електроенергетики уряд має намір вже восени. Основною стратегією реформи буде збалансованість фінансової навантаження при оплаті за електроенергію для різних категорій споживачів.

«Сьогодні є значний перекіс у тарифах на електроенергію для населення і для промислових підприємств.... Як би нас не критикували, але подібну реформу потрібно робити і в електроенергетиці. Це буде наше наступне питання...Думаю, що цим ми займемося восени - знижувати ціну для промислових підприємств і підвищувати для населення», - заявив Міністр. 
 
Нагадаємо, вартість електроенергії для всіх категорій споживачів в Україні диференціюється в відповідності з обсягом споживання. Востаннє Національна комісія регулювання електроенергетики підвищила тарифи для населення на 15% з 1 квітня 2011 року. Таким чином тариф на електроенергію для населення при споживанні менше 150 кВт-година. на місяць підвищився до 28,02 коп за кВт-год. (з ПДВ), при споживанні понад 150 кВт-год. тариф підвищився до 36,48 коп. за кВт-год. Для багатодітних, прийомних сімей та дитячих будинків сімейного типу незалежно від обсягів споживання тариф підвищився до 28,02 коп. за кВт-год. У лютому 2011 року НКРЕ на 30% підвищила тариф для населення, яке щомісячно споживає понад 150 кВт-год. електроенергії, а також понад 250 кВт-год.
 
Як раніше повідомляла «Україна Комунальна», після дворічної перерви одна з українських енергетичних компаній розпочне експортувати електроенергію в Європу. Окрім того, ще одне підприємство постачатиме електроенергію в Молдову та Білорусію.
 
Коментарі (0)