ГоловнаНовини ЖКГТарифи ЖКГТарифи на електроенергію буде знижено

Тарифи на електроенергію буде знижено

Тарифи на електроенергію переглянули. Відтепер населення сплачуватиме менше.

Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сфері енергетики має намiр переглянути кiнцевi тарифи на електроенергiю й газ для населення за умови зниження ставки ПДВ iз 20% до 17% з 1 сiчня 2014 року. Вiдповiдне рiшення комiсiя прийняла на засiданнi 13 грудня. Про це повідомляє прес-служба відомства.

«У зв'язку зi змiнами норм Податкового кодексу, з 1 сiчня 2014 року вступають у дiю новi норми податкових зобов'язань на додану вартiсть, що буде становити 17%. З огляду на це, управлiння цiнової полiтики в електроенергетицi пiдготувало й виносить на розгляд комiсiї питання про внесення змiн у тарифи на електричну енергiю (i газ), якi вiдпускаються населенню, з метою приведення у вiдповiднiсть до норм чинного законодавства», - зазначив начальник управлiння цiнової полiтики НКРЕ Руслан Кайдаш.

Таким чином, кiнцевi тарифи на електроенергiю й газ для населення буде знижено.

Компанiї, що здійснюють поставку електроенергiї й газу населенню, мають його поiнформувати про кiнцевi роздрiбнi цiни з урахуванням новоi ставки ПДВ.

 
Коментарі (4)
I am2
16 Грудня 2013 p. 16:31
Дурень думкою багатіє!!! Ничего на законодательном уровне не сделано, чтобы НДС был 17%. Все в подвешенном состоянии!!!
Владимир2
17 Грудня 2013 p. 10:19
Опять это дурацкое слово тариф. ну когда же мы будем называть вещи своими именами - цена! Станем оперировать термином цена - поймем что цена должна быть одна! например, цена на сахар, который используют на варенье и цена сахара из которого гонят самогон - одна цена. И это правильно! так почему же тариф на газ разный??? Согласен на увеличение стоимости газа ПРИ УСЛОВИИ введения термина ЦЕНА
Владимир1
17 Грудня 2013 p. 10:49
Слово тариф произошло от названия города Тарифе, в котором бралась плата за прохождение судов через пролив. Большого или маленького - все равно. При социалистическом хозяйствовании, при полном отсутствии приборов учета, тарифы на воду, отопление устанавливались на душу населения - ребенка или взрослого - все равно! Другими словами "подушный коммунальный налог"
Ирина
24 Грудня 2013 p. 16:35
так вроде бы отменили снижение НДС на 2014 год, перенесли на 2015