ГоловнаНовини ЖКГТарифи ЖКГТарифи на електроенергію для потреб ОСББ зрівняли з тарифами для населення

Тарифи на електроенергію для потреб ОСББ зрівняли з тарифами для населення

За світло у дворах, ліфтах та під’їздах можна платити менше. Відтепер тарифи для побутових потреб ОСББ і ЖЕКів будуть такі самі, як і для населення.

Тарифи для побутових потреб ОСББ і ЖЕКів будуть такі самі, як і для населення. Відповідне рішення підтримав парламент ухвалою законопроекту № 2098.

Раніше електроенергію для освітлення прибудинкових територій купували за цінами для непобутових споживачів, які є вищими. Тепер ситуація зміниться. До того ж за тарифами для населення споживатимуть електроенергію і котельні, що розташовані всередині або ж на даху житлового будинку,  гуртожитки переселенців та релігійні організації.

Зокрема, цим законом передбачено, що «електрична енергія, що купується у постачальника універсальних послуг та споживається:
 
  • у багатоквартирних житлових будинках на технічні цілі (роботу індивідуальних теплових пунктів, котелень, ліфтів, насосів та замково-переговорних пристроїв, що належать власникам квартир багатоквартирного будинку на праві спільної власності) та освітлення дворів, східців і номерних знаків;
  • у дачних та дачно-будівельних кооперативах, садових товариствах, гаражно-будівельних кооперативах на технічні цілі (роботу насосів) та освітлення території;
  • юридичними особами, які є власниками (балансоутримувачами) майна, що використовується для компактного поселення внутрішньо переміщених осіб (містечок із збірних модулів, гуртожитків, оздоровчих таборів, будинків відпочинку, санаторіїв, пансіонатів, готелів тощо), у частині задоволення власних побутових потреб внутрішньо переміщених осіб;
  • релігійними організаціями в частині споживання електричної енергії на комунально-побутові потреби,

оплачується за цінами, за якими постачальник універсальних послуг здійснює постачання електричної енергії побутовим споживачам».

Нагадаємо, чинні тарифи на електроенергію для населення залишаються незмінними з березня 2017 року.

10 грудня НКРЕКП підвищила тарифи на виробництво тепла для 20 виробників теплової енергії. Відсоток зростання тарифів на тепло не перевищив відсотка зростання вартості газу – 23,5%. Крім того, у НКРЕКП повідомили, що місцева влада необґрунтовано завищувала тарифи на тепло.

У грудні глава Комісії Оксана Кривенко заявила, що ціна на електроенергію для населення в першому півріччі 2019 року підвищуватися не буде. Також влада озвучила суму відшкодувань за порушення стандартів якості послуг з надання електроенергії для побутових споживачів.

 

 
Коментарі (0)