ГоловнаНовини ЖКГТарифи ЖКГТарифи на електроенергію можуть знову зменшитись

Тарифи на електроенергію можуть знову зменшитись

В Україні вдруге можуть знизити тарифи на електроенергію

Вже з 1 жовтня тарифи на електроенергію для побутових споживачів знову можуть зменшитися, але цього разу тільки на 10 копійок. Про це заявив голова комітету Верховної ради України з питань енергетики та житлово-комунальних послуг Андрій Герус, пише "РБК-Україна".

За словами народного депутата, з 1 вересня тарифи на електроенергію вже падали, але наразі є ймовірність того, що з 1 жовтня, ціни знову можуть зменшитися.

"Крім того, зараз йде робота на зниження електроенергії для побутових споживачів. Є надія, є шанси, що з 1 жовтня тарифи на електроенергію для таких споживачів будуть знижені ще на 10 копійок, а з 1 вересня таке зниження відбулося на 20 копійок", - зазначив нардеп під час погоджувальної ради в парламенті.

Відзначимо, що раніше Кабінет міністрів вніс зміни до Положення про покладання спеціальних зобов'язань на учасників ринку електричної енергії. Постанова Кабінету міністрів від 21 серпня 2019 року № 803 було оприлюднено в "Урядовому кур'єрі". Тоді документ дозволив знизити тарифи для промисловості на 21 копійку за кВт-год.

Нагадаємо, що окрім зменшення тарифів на електроенергію, глава комітету Верховної Ради з питань енергетики та житлово-комунальних послуг, Андрій Герус заявляв, що у вересні також зменшаться ціни і на газ, які становитимуть 115 гривень за 1000 кубічних метрів.

 

 
Коментарі (1)
Коля Пухов
10 Вересня 2019 p. 21:15
Не тарифи і ціни зростають, а знецінюються українські гроші - лише зовні це виглядає як підвищення цін і тарифів. Особливо спустошує кишені плата за холодну воду.