ГоловнаНовини ЖКГТарифи ЖКГТарифи на електроенергію піднімуться після змін в ПСО

Тарифи на електроенергію піднімуться після змін в ПСО

Тарифи на електроенергію можуть змінитися з оновленням постанови про зпецзобов’язання на ринку електроенергії (ПСО)

 

 

Тарифи на електроенергію можуть змінитися з оновленням постанови про зпецзобов’язання на ринку електроенергії (ПСО).

Про це розповів глава Міністерства енергетики Герман Галущенко під час Години запитань до уряду, передає "Хвиля".

У відомстві планують внести важливі зміни до постанов про ПСО, які будуть мати оновлені диференційовані тарифи на електроенергію для населення.

Згідно з планом Міненерго, ті верстви населення, які споживають до 100 кВт / год електроенергії на місяць, отримають зниження тарифу. У той же час для всіх інших категорій тарифи переглянуть.

Для тих, у кого багато електроприладів, а рівень споживання електроенергії вище 100 кВт / год, тариф може збільшитися з 1,68 до 2,5 грн за кВт / год.

Причиною подорожчання глава Міненерго назвав підвищену вартість вироблення електроенергії. При тарифі 1,68 грн за кВт / год, який передбачений ПСЗ, за доставку доводиться платити 1,51 грн за кВт. Таким чином на вироблення одного кіловата електроенергії залишається 18 коп.

Реальна ж вартість кіловата електроенергії повинна досягати приблизно 3,5 - 3,9 грн за кВт / год. Це б підняло суму в платіжках вдвічі.

Зокрема, тариф на доставку електроенергії різний в залежності від регіону. Так, наприклад, собівартість електроенергії в Києві і Дніпропетровській області складає 2,60-2,96 грн за кВт / год, а в Івано-Франківській і Луганській - 3,7-4 грн за кВт / год.

 

 

 

 

 
Коментарі (0)