ГоловнаНовини ЖКГЕлектроенергетикаТарифи на електроенергію зростуть

Тарифи на електроенергію зростуть

В Україні подорожчає електроенергія. НКРЕКП затвердила прогнозовану оптову ціну на світло на вищому рівні, ніж у попередні місяці. Цю ціну енергопостачальні компанії враховуватимуть при розрахунку роздрібних тарифів.

Прогнозна оптова ринкова ціна на електроенергію на Оптовому ринку електроенергії України з 1 грудня 2014 року зросте на 4,5% - до 940,98 грн за 1 МВт-год (без ПДВ). Відповідне рішення закріплене постановою Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики і комунальних послуг №378 від 25 листопада 2014 року.

Зазначимо, у вересні 2014 року прогнозна оптова ринкова ціна збільшилася на 4% порівняно з серпнем - до 900,5 грн за 1 МВт-год (без ПДВ). У жовтні-листопаді вона не змінювалася.

Комісія щомісяця перераховує прогнозну оптову ринкову ціну електроенергії з урахуванням передбачуваної структури її виробництва. Енергопостачальні компанії враховують прогнозну ринкову ціну електроенергії при розрахунку роздрібних тарифів на неї.

Як повідомляла «Україна Комунальна» раніше, в окупованому Росією Криму ввели короткочасні відключення електроенергії через зниження поставок з материкової частини України.

 
Коментарі (1)
Sergiy1
27 Листопада 2014 p. 14:08
Якщо вірити фото доктора Doncova, то його вигляд дозволяє припустити, що Вони вивчали праці Марса-Енгельса-Леніна. ,,Товар- гроші-товар,,.,,Пилите Шура- пилите!,,