ГоловнаНовини ЖКГТарифи ЖКГТарифи на підключення до газових мереж виявилися завищеними

Тарифи на підключення до газових мереж виявилися завищеними

Тарифи на стандартне підключення до газових мереж для населення завищені двічі. Як виявилося після втручання АМКУ, вартість підключення узгоджена, але не розрахована.

Вартість підключення до газових мереж для населення України завищена в два рази. Про це сьогодні на відкритому засіданні повідомив в. о. голови Антимонопольного комітету України Микола Бараш.

«Підключення до газових мереж для населення здійснюється за завищеною вартістю. Ми перевірили близько сотні управлінь газового господарства та фактично перехід на, здавалося б, стандартне підключення призвів майже до дворазового збільшення цін. Звичайно, тут є деяке розширення послуг, тобто функції, за які споживач раніше не платив, але завищення в два рази - це та цифра, яка фігурує», - сказав пан Бараш.
 
Разом з тим він підкреслив, що на сьогоднішній день так і не було здійснено розрахунок вартості стандартного підключення до газових мереж.
 
«На сьогодні ми не знайшли жодного розрахунку вартості. Є узгодження вартості, але немає її розрахунку. Тобто до сьогоднішнього дня, на нашу думку, взагалі регулятор не спрацював, не розробив порядку та не розрахував вартість, яка повинна бути. Я вважаю, що до кінця року ми її розрахуємо», - заявив пан Бараш.
 
Також АМКУ зобов'язав Нацкомісії з регулювання у сфері енергетики і комунальних послуг врегулювати питання формування тарифів на стандартне підключення до газових мереж.
 
Як раніше повідомляла «Україна Комунальна», завтра Кабінет Міністрів розгляне урядову програму заміщення газу на підприємствах на суму 440 млн грн.
 
Коментарі (0)