ГоловнаНовини ЖКГТарифи ЖКГТарифи на проїзд залізничним транспортом можуть вирости

Тарифи на проїзд залізничним транспортом можуть вирости

«Укрзалізниця» планує провести індексацію тарифів на проїзд залізничним транспортом, яка передбачає три етапи підвищення цін – загалом більше, ніж на 20%.

Цього року «Укрзалізниця» має намір індексувати тарифи на проїзд залізничним транспортом у поїздах внутрішнього сполучення. Пропонується здійснити індексацію у три етапи – загалом на 21%. Про це під час брифінгу повідомив начальник департаменту пасажирських перевезень далекого сполучення «Укрзалізниці» Ігор Бреус, передає прес-служба відомства.

«Індексація у 21% дозволить лише частково зменшити розрив між собівартістю перевезень, яка збільшується через здорожчання продукції для потреб залізничного транспорту, і тарифами на перевезення у внутрішньому сполученні. Нині тарифи за проїзд у внутрішньому сполученні утричі менші від собівартості перевезень», – зазначив Ігор Бреус. 
 
Він розповів, що індексувати тарифи пропонується  з 1 березня на 6 %, з 1 квітня на 7% та з 1 травня на 6,5% з урахуванням інфляції. Індексація  стосуватиметься проїзду у всіх категоріях вагонів, окрім вагонів 1 класу поїздів Інтерсіті+. У вагонах 2 класу поїздів Інтерсіті+ (ІС+) тарифи планується підвищити в один етап – з 1 березня на 5,2%. 
 
«Остаточне рішення щодо індексації тарифів ще не прийняте, проект наказу знаходиться на розгляді фахівців», – зауважив Ігор Бреус.
 
Він зазначив, що минулого року від здійснення перевезень пасажирів у дальньому сполученні залізнична галузь зазнала 3,1 млрд збитків. 
 
Як раніше повідомляла «Україна Комунальна», бойові дії на сході внесли корективи у маршрути курсування поїздів. Низка потягів курсує до тих територій Донецької області, які підконтрольні українському уряду.
 
Коментарі (1)
Коля Пухов
13 Лютого 2015 p. 23:32
Підвищення цін -- це знецінення грошей. А знецінення грошей -- це наглий грабунок громадян державою, оскільки вона друкує гроші. Під словом "держава" тут мається на увазі її керманичі. Сьогодні ви за певну суму національних грошей можете купити певну кількість товару або послуг, завтра за ту саму суму грошей -- купити можете вже менше, післязавтра за цю ж суму -- ще менше і т.д. Хто кожен раз вам зменшує кількість купованого за одну й ту саму суму грошей? Знецінення грошей певної країни автоматично підвищує ціну грошей тих країн, де не було знецінення--це одна з головних причин вимог Єврокомісії щодо підвищення цін на енергоносії. Важко обманути одну окремо взяту адекватну людину, але обманути майже усіх зразу, виявляється, дуже легко. Наприклад, тією ж інфляцією.