ГоловнаНовини ЖКГТарифи ЖКГТарифи на всю «комуналку» не підвищуватимуть

Тарифи на всю «комуналку» не підвищуватимуть

Тарифи на житлово-комунальні послуги, окрім гарячого водопостачання і теплопостачання, підвищуватися не будуть. У Мінрегіоні запевняють, що відповідних заходів не планують.

Тарифи на послуги ЖКГ, за винятком гарячого водопостачання і теплопостачання, в Україні підвищуватися не будуть. На цьому наголосив Віце-прем'єр - Міністр регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства Володимир Гройсман, - повідомляє Укрінформ.

«Таких планів на сьогодні у нас немає», - сказав урядовець.

Водночас він наголосив, що підвищення тарифів на гаряче водопостачання та опалення було вимушеним заходом.

«Не уряд підняв ціни на газ і разом з ними на тепло - це зробила Росія, а Україна лише на це адекватно відреагувала», - сказав пан Гройсман.

Він зазначив, що після підвищення тарифів на тепло і гарячу воду субсидії отримають 4 мільйони українських сімей.

«Уряд розробив досить ефективний механізм, який буде введено в дію в рамках соціального захисту населення», - наголосив Віце-прем'єр-міністр.

Як повідомляла «Україна Комунальна» раніше, Кабінет Міністрів має намір підвищити ціну на газ для населення в середньому на 73% з 1 травня, тарифи на тепло – в середньому на 40% з 1 липня, і вирівняти ціну на газ для всіх категорій споживачів на рівні 1,3тис. грн.

 
Коментарі (1)
Sergiy
04 Квітня 2014 p. 14:53
Тарифи підняли на енергоносії(газ,теплова енергія)- товар що входить до собівартості послуг. Послуги з централізованого опалення та постачання гарячої води встановлюють поки що місцеві органи влади. Про що рапортують не зрозуміло. Так і повинно бути енергоносії 100 відсотковий тариф,а різницю в тарифах,пільги,субсидії має отримувати споживач який має можливість впливати на рівень споживання енергоносіїв та води та здійснювати енергозберігаючі заходи у своїй власності.