ГоловнаНовини ЖКГТарифи ЖКГТарифи Укрпошти знову зростуть

Тарифи Укрпошти знову зростуть

Укрпошта планує зробити доставку передплатних видань наполовину дорожчою.

Тарифна рада при Міністерстві інфраструктури України затвердила поступове збільшення тарифу Укрпошти на доставку до читачів друкованих видань майже на 50% — у цьому можна переконатися, прочитавши відповідний проект наказу, опублікований на офіційному сайті міністерства.

Щоправда, підвищення відбудеться поступово, у два етапи: з другого пів­річчя 2018 року на 24,7%, а з 1 січня 2019-го — ще на 19,2%.

І, як вважають чиновники, лише тоді ціна послуги має вийти на рівень собівартості.

Водночас ПАТ «Укрпошта» не планує підвищувати тарифи на передплату друкованих видань читачам у Донецькій та Луганській областях.

Досить логічне пояснення цих «привілеїв» для читачів зі сходу дає міністр інфраструктури України Володимир Омелян: він вважає, що вартість передплати повинна залишитися незмінною, з огляду на необхідність поширення української преси серед мешканців, які проживають на контрольованій Україною території.

«Триває війна, в тому числі й інформаційна. Кожен український голос у Донецькій та Луганській областях є безцінним. Саме тому i Міністерство інфраструктури, і ПАТ «Укрпошта» виступають за те, щоб вартість передплати на українську пресу залишалася без змін для читачів у цих регіонах», — наголосив він.

Нагадаємо, раніше повідомлялось, що від початку 2018 року Укрпошта у межах України підніме власні тарифи на 12,3%, а пересилання поштових відправлень за кордон зросте на 43,2%.

 

 
Коментарі (0)