ГоловнаНовини ЖКГОпалювальний сезон 2024-2025Технічна підготовка України до зими вийде на «відмінно»

Технічна підготовка України до зими вийде на «відмінно»

У Мінрегіоні заявляють, що країна на 100% технічно буде готова до зими ще до 1 жовтня, однак, що чекає в холоди Луганську і Донецьку область прогнозувати не беруться.

До 1 жовтня Україна буде на 100% технічно готова до зими. У цьому запевнив Віце-прем’єр-міністр України – Міністр регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства Володимир Гройсман у ефірі 5 каналу.

«Що стосується технічної підготовки, то сьогодні  Україна підготовлена до зими на 90%, і це означає, що з 1 жовтня Україна буде мати 100% технічної готовності житлових будинків, котелень, закладів бюджетної сфери до опалювального сезону», - підкреслив Віце-прем’єр-міністр.

При цьому він зауважив, що важко оцінити стан підготовки до зими  на неконтрольованих українською владою територіях. Однак місцеві фахівців енергокомпаній, водоканалів, комунальних служб, постійно працюють із ризиком для життя, намагаючись забезпечити рівень комфорту для місцевих мешканців.

Як повідомляла «Україна Комунальна» раніше, за словами експертів галузі, якщо температура не буде рекордно низькою, Україна опалювальний сезон пройде без особливих проблем, навіть з наявним запасом газу.

Нагадаємо, на сьогодні у газосховищах країни знаходиться 16,7 млрд куб. м «блакитного» палива.

 
Коментарі (0)