ГоловнаНовини ЖКГОпалювальний сезон 2023-2024В України не буде проблем з опалювальним сезоном

В України не буде проблем з опалювальним сезоном

Експерти заспокоюють українців: якщо температура в осінньо-зимовий період не буде рекордно низькою, Україна опалювальний сезон пройде без особливих проблем, навіть з наявним запасом газу.

Якщо температура не буде рекордно низькою, Україна опалювальний сезон пройде без особливих проблем, навіть з наявним запасом газу. Про це заявив виконавчий директор компанії East Europe Gas Analysis Михайло Корчемкін в ефірі телеканалу БТБ.

«Я думаю, якщо зима буде нормальною, не рекордно холодною, то Україна пройде цю зиму без проблем. Особливо на тлі промислового споживання. Опалювальне навантаження приблизно постійне з року в рік і залежить від температури повітря. А промислове споживання зараз - помітно нижче, порівняно з попередніми роками», - сказав пан Корчемкін.
 
На думку експерта, припинення транзиту російського газу в Європу через Україну невигідно ні «Газпрому», ні Москві.
 
Як раніше повідомляла «Україна Комунальна», чи бути опалювального сезону - вирішить кількість підготовленого до зими газу. Зараз Україні не вистачає 5 млрд куб. м палива. «Тепло не буде, але і не замерзнемо», - невпевнено заспокоюють чиновники.
 
Коментарі (0)