ГоловнаНовини ЖКГГазопостачанняТелопостачальники не поспішають розраховуватись з Нафтогазом

Телопостачальники не поспішають розраховуватись з Нафтогазом

За попередній опалювальний сезон обсяг споживання природного газу для виробництва теплової енергії скоротився майже на 32 млн куб. м

Більше половини теплопостачальних підприємств не уклали угоди щодо реструктуризації боргів з НАК «Нафтогаз» і можуть не отримати номінації на газ на наступний опалювальний сезон.

За попередній опалювальний сезон обсяг споживання природного газу для виробництва теплової енергії скоротився майже на 32 млн куб. м, у порівнянні з 2017-2018 роками і, склав 3 486,6 млн куб. м. І це стало можливим не завдяки температурним коливанням. Про це на селекторній нараді щодо підготовки до нового опалювального сезону наголосив Віце-прем’єр-міністр – Міністр регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ України Геннадій Зубко, інформує прес-служба Мінрегіону.

Уряд реструктурує борги підприємств ЖКГ Але Зубко вказав на незадовільну імплементацію підприємствами ТКЕ закону 1730 щодо реструктуризації боргів і тільки 91 підприємство уклало договори на реструктуризацію на 2 млрд 856 млн грн.

«Досі 56% всіх підприємств ТКЕ не уклали угоди щодо реструктуризації боргів з НАК «Нафтогаз», що впливає на їх фінансову спроможність і отримання номінацій на газ на наступний опалювальний сезон», – підкреслив Геннадій Зубко.

За його словами, 32 підприємства ТКЕ з Реєстру щодо реструктуризації взагалі можуть бути виключені. Він звернув увагу профільних заступників житлово-комунального господарства областей і, у першу чергу, власників таких підприємств як місцеве самоврядування, ще раз провести аналіз щодо стану укладання таких договорів.

Найвищий рівень розрахунків підприємств ТКЕ за спожитий газ у минулому опалювальному сезоні: Тернопільська область – 124,1%; Черкаська область – 122,0%; м. Київ – 120,7%. Найнижчий рівень розрахунків у Дніпропетровській – 50,9%, Харківській – 77,8% і Одеській областях – 84,9%.

 

 
Коментарі (0)