ГоловнаНовини ЖКГПодіїТепер українці за кордоном зможуть отримувати пенсію поштовим переказом

Тепер українці за кордоном зможуть отримувати пенсію поштовим переказом

Українці, які знайшли прихисток за кордоном, зможуть отримувати пенсію й інші види грошової допомоги міжнародним поштовим переказом
Українці, які знайшли прихисток за кордоном, зможуть отримувати пенсію й інші види грошової допомоги міжнародним поштовим переказом, про це повідомила преслужба Міністерства з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України, пише "Україна Комунальна".
 
Відповідний експериментальний проект схвалив уряд 11 серпня 2023 року. 
 
"Передбачено здійснення виплат міжнародним поштовим переказом АТ «Укрпошта» пенсій і грошової допомоги одержувачам, які тимчасово перебувають за межами України", - вказали у міністерстві.
 
Очікується, що новація спростить отримання пенсії й інших видів грошової допомоги тим громадянам, які в Україні одержували їх поштою та не мали поточних рахунків, відкритих в уповноважених банках.
 
"Для цього особі необхідно буде надіслати до АТ «Укрпошта» відповідну заяву у паперовій або електронній формі", - зазначили у Мінреінтеграції.
 
Як зазначається, скористатися послугою з виплати та доставки пенсій чи грошової допомоги за кордоном першочергово зможуть українці у Польщі. За необхідності експеримент буде запроваджено й в інших країнах.
 
"Такі послуги для громадян України за кордоном будуть безоплатними", - повідомили у відомстві.
 

Задля реалізації експериментального проекту НБУ вніс зміни, що дають змогу АТ «Укрпошта» здійснювати такі перекази. 

 
Коментарі (0)