ГоловнаНовини ЖКГФінансування ЖКГ«Теплі» кредити продовжать видавати в наступному році

«Теплі» кредити продовжать видавати в наступному році

Програма "теплі кредити" буде продовжена в наступному році. Програма дозволяє домоволодіння здійснювати заходи щодо поліпшення енергоефективності будівель за допомогою дешевих кредитів

Програма "теплі кредити" буде продовжена в наступному році. Програма дозволяє домоволодіння здійснювати заходи щодо поліпшення енергоефективності будівель за допомогою дешевих кредитів.

Про це розповів керівник Держагентства з енергоефективності Сергій Савчук.

За даними Савчука, зросла не тільки популярність даної програми, але також майже в 4 рази зріс середній обсяг "теплого кредиту". У 2015 році він становив 85 тисяч, а в 2019 році збільшився до 335 тисяч гривень.

Він також зазначив, що фінансування даної програми в наступному році залишиться на тому ж рівні, як і в нинішньому році, тобто 400 мільйонів гривень. Аналіз її ефективності в плані економії ресурсів і поліпшення комфорту житла триває вже третій рік. У нинішньому році до цього процесу приєднався фонд з Німеччини.

"Якщо ж брати до уваги конкретні історії учасників програми, то ми маємо численні ОСББ, які задоволені підвищенням комфорту і зменшенням платіжок на 40-50% і більше після термомодернізації", - підкреслив Савчук.

Завдяки програмі "Теплі кредити", за 2014-2019 роки щорічна економія по газу становить 330 млн кубометрів.

 

 
Коментарі (0)