ГоловнаНовини ЖКГОпалювальний сезон 2023-2024Тепло прийшло не в усі кримські міста

Тепло прийшло не в усі кримські міста

Крим опалюється майже стовідсотково. За словами посадовців, без опалення залишається лише Ялта.

Зараз у Криму опалення включено в усіх містах і районах автономії за винятком Ялти. Про це повідомив Міністр регіонального розвитку та житлово-комунального господарства Криму Віталій Кижаєв, - інформують «Новини Криму».

За словами Міністра, півострів був технічно підготовлений до раннього опалювального сезону, який у цьому році розпочався 6 жовтня. Потім у зв'язку з потеплінням по цілому ряду регіонів тепло було відключено за рішенням місцевої влади - Сімферополь, Феодосія, Керч, Судак. Станом на сьогодні, із-за зниження температури повітря, практично у всіх містах відновилася подача тепла.

«В Ялті тепло вимкнено, оскільки середня температура повітря становить 12-13 градусів вище нуля. І міська рада поки вирішили відключити котельні. Погода там сьогодні не дуже, але будуть дивитися, якщо температура буде знижуватися, то опалення включать», - поінформував Віталій Кижаєв.

За його інформацією, в Ялті опалюються поки тільки три лікувальні заклади. Міністр також зазначив, що в період підготовки до сезону були деякі проблеми.

«Проблеми по Старому Криму, у нас там дві мазутні котельні, які технічно застаріли, обладнання зношене більш ніж на 100%. Кіровський район разом з містом прийняли рішення про закриття цих котелень та переведення споживачів на індивідуальне опалення, - сказав Віталій Кижаєв. - Були проблеми з Бахчисараю, запізнився місто з ремонтними роботами, і тепло туди подали 2 тижні тому. Найскладніше питання - котельня в Кореїзі, яка потрапила під обвал і опечатана. Ми виконали силами «Кримтеплокомуненерго» згідно з проектом ремонтні роботи на цій котельні, зараз інспекція перевіряє якість цих робіт і на цьому тижні має бути позитивний висновок інспекції Держтехнагляду».

 
Коментарі (0)