ГоловнаНовини ЖКГВодопостачанняЕнергетики незаконно лишили водопостачання київські селища

Енергетики незаконно лишили водопостачання київські селища

Бориспільська міжрайонна прокуратура провела перевірку щодо законності відключення електроенергії від систем водопостачання та водовідведення в кількох населених пунктах району.

Про це «Україні Комунальній» повідомили у прес-службі прокуратури Київської області.

У кінці листопада поточного року три села в Бориспільському районі залишилися без питної води. Це сталося через відключення від електромережі систем водопостачання та водовідведення службовцями районного підрозділу ПАТ «Київобленерго».

Причиною відключення стала наявність непогашеної заборгованості за спожиту в минулих роках електричну енергію. Відсутність електроенергії унеможливила постачання питної води мешканцям вказаних населених пунктів.

Під час проведеної перевірки установлено, що відключення електроенергії відбулось всупереч вимог ст. 16 Закону України «Про житлово-комунальні послуги» та ст.ст. 6, 7 Закону України «Про питну воду та питне водопостачання», якими заборонено припинення постачання споживачам питної води.

Лише після втручання Бориспільського міжрайонного прокурора електропостачання було відновлено та забезпечено право громадян на питну воду.

 
Коментарі (2)
Sergiy
19 Грудня 2012 p. 15:25
Назва статтї щодо фактичних дій електроенергетиків тільки в рубрику ,,страшне перо не в гусака,,
Мария Цатурян
19 Грудня 2012 p. 15:46
Sergiy, я дуже дякую Вам за увагу до нашого сайту. Я вже казала, Ваші професійні коментарі та критика дозволяють нам ставати кращими. Але ми теж робимо одруківки, та іноді, навіть, помилки. Я, як головний редактор, прошу Вашої поблажливості до працівників нашої редакції, та крихту доброзичливості, якщо це не так складно. Це буде для нас більш вагомим стимулом рости та розвиватись далі))