ГоловнаНовини ЖКГАльтернативна енергетикаТеплогенерація Славутича переходить на біомасу

Теплогенерація Славутича переходить на біомасу

Завдяки твердопаливної котельні потужністю 10,5 МВт, яка виробляє тепло з тріски, місто Славутич зменшив свою залежність від газу на 40%

 

Завдяки твердопаливної котельні потужністю 10,5 МВт, яка виробляє тепло з тріски, місто Славутич зменшив свою залежність від газу на 40%.

Наступний крок Славутича - встановлення біоТЕЦ потужністю 12,5 МВт електричної та 29 МВт теплової енергії. Крім того, додатково планують засадити 5 тис. Га енергокультур, які послужать джерелом біомаси.

Як повідомляє Держенергоефективності, українські міста і громади починають активно займатися питаннями енергоефективності. Нещодавно з Асоціацією ОТГ, яка об'єднала вже близько 200 органів місцевого самоврядування, був підписаний Меморандум про співпрацю для широкого впровадження проектів з енергоефективності та відновлюваної енергетики в місцевих громадах. Енергоменеджмент / енергомоніторінг введений вже в 10 ОТГ, а ще в 35 ОТГ - розробляється. Також місцеві програми здешевлення «теплих кредитів» впровадили 7 ОТГ.

У серпні перші ЕСКО-договори укладені в двох навчальних закладах МачухевськойОТГ (с. Плоске та с. Калашники). Завдяки реалізації таких контрактів, громада вже в цьому опалювальному сезоні буде економити до 20% енергоресурсів.

Раніше повідомлялося, що в місті Рівне для заміщення газу буде встановлено 30 котелень на біомасі.

 

 
Коментарі (0)