ГоловнаНовини ЖКГТарифи ЖКГТеплогенерації нагадали про заборону фінансових махінацій

Теплогенерації нагадали про заборону фінансових махінацій

Нацкомісія нагадує теплогенерації про неприпустимість махінацій включення «вигаданих» витрат. Крім цього, регулятор застеріг всіх учасників ринку від спроб тиску на державу щодо включення таких витрат до розрахунку тарифів

Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг звертає увагу учасників теплової генерації на забороні врахування необґрунтованих витрат, які зумовлюють «уявні» збитки тепло генерації. Крім цього, у регуляторі наголошують на неприпустимості невиконання плану накопичення вугілля, «уявну» недостачу коштів на ремонт задля включення цих витрат до розрахунку тарифів шляхом тиску на владу. Про це «Україні Комунальній» повідомили у прес-службі НКРЕКП.

«Так, наприклад, лише за останні 4 роки оплата «ДТЕК Східенерго» на користь пов’язаної особи ТОВ «Техремпоставка» за оренду склала 356 млн дол, що за поточним курсом складає 7.7 млрд грн «уявних витрат», - зауважують в Нацкомісії.

Натисніть для збільшення

Крім цього, у НКРЕКП занепокоїлись через зростання у І півріччі цього року таких витрат на 589 млн грн., що в порівнянні з аналогічним періодом минулого року, збільшилась на 198 млн грн., при цьому вся сума ремонтів підрядним способом за I півріччя 2015 року складає 64 млн грн.

Як повідомляла «Україна Комунальна» раніше, Національна комісія, що здійснює державне регулювання повідомляє про незадовільний стан розрахунків ТЕЦ з НАК «Нафтогаз України». Адже, рівень розрахунків за 5 місяців цього року ледве перевалює за 20%.

 
Коментарі (0)