ГоловнаНовини ЖКГТеплоенергетикаТеплоенергетиків змушують економити природний газ

Теплоенергетиків змушують економити природний газ

У Мінрегіоні обговорили питання модернізації систем теплопостачання. Такі заходи змогли б значно економити споживання газу.

В Міністерстві регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ вирішили скоротити споживання газу підприємствами теплоенергетики. Про це «Україні Комунальній» повідомили в прес-службі Мінрегіону.

За словами очільника Мінрегіону Геннадія Темника, з головних напрямків роботи міністерства є зменшення споживання газу при виробництві теплової енергії. Загалом по країні теплопостачання житлового фонду та соціальної сфери забезпечують 24 тисячі 685 котелень, серед яких (за даними обласних державних адміністрацій) функціонує більше 4 тисяч котелень, на яких застосовуються новітні енергоефективні технології та обладнання, зокрема у Вінницькій (189 од.), Житомирській (281 од.), Рівненській (70 од.), Хмельницькій (183 од.), Чернівецькій (3 од.) областях. 

Як писала раніше «Україна Комунальна», судження деяких експертів про те, що «дешевий російський газ позбавляє ЖКГ стимулів для економії» необґрунтовані.

 
Коментарі (0)