ГоловнаНовини ЖКГГазопостачанняТеплоенергетики «спалюють» борги

Теплоенергетики «спалюють» борги

Підприємства теплоенергетичного комплексу скорочують заборгованість за спожитий газ. Однак, не зважаючи на це, їхня заборгованість досі становить мільярдні суми.

Протягом минулого тижня підприємствам теплоенергетичного комплексу вдалося скоротити заборгованість за спожитий газ перед НАК «Нафтогаз України» на 62 млн грн. Про це йдеться у звіті НАКу оприлюдненому на офіційному сайті компанії.

«У порівнянні з минулим тижнем заборгованість... зменшилась на 62 млн грн (0,3%). Станом на 29 липня сумарна прострочена заборгованість підприємств ТКЕ, ТЕЦ та прямих промислових споживачів перед НАК «Нафтогаз України» становить 19,7 млрд грн» - наголошується у звіті.

При цьому зауважується, що борг підприємств ТКЕ та ТЕЦ за природний газ, використаний для виробництва теплової енергії становить 89% від загальної суми заборгованості, борг ТЕЦ за природний газ, використаний у виробництві електроенергії — майже 10%, борг прямих промислових споживачів — близько 1%.

Як повідомляла «Україна Комунальна» раніше, ПАТ «Київенерго» заборгувало НАК «Нафтогаз України» майже 1,8 млрд грн за спожитий газ, з них 770 млн грн — заборгованість за 2014 рік.

12 липня НАК «Нафтогаз України» надіслав доручення про відключення від газопостачання ПАТ «Київенерго» та ряду інших підприємств теплокомуненерго, які продовжують накопичувати заборгованість за спожите паливо.

 
Коментарі (0)