ГоловнаНовини ЖКГФінансування ЖКГТеплопостачальники завищують заборгованість з різниці в тарифах

Теплопостачальники завищують заборгованість з різниці в тарифах

На Дніпропетровщині одному з теплопостачальних підприємств вдалося зіграти на різниці в тарифах і видурити у держави майже 1,3 млн грн. Опісля перевірки Держфінінспекції ці кошти довелося повернути.

На одному з теплопостачальних підприємств Дніпропетровської області були виявлені порушення, котрі призвели до зайвих виплат з державної казни. Про це «Україні Комунальній» повідомили у прес-службі Держфінінспекції.

Зокрема, у повідомленні зазначається, що посадові особи КП «Орджонікідзетеплоенерго» завищили обсяг заборгованості із різниці в тарифах, безпідставно збільшивши фактичні витрати на послуги теплопостачання, через що  підприємство зайво отримало майже 1,3 млн грн субвенції, виділеної з державного бюджету.

Також додається, що окрім цього, посадові особи підприємства за завищеною вартістю оплатили підрядні роботи з капітального та поточного ремонтів систем центрального опалення житлових будинків, безпідставно списали палива за період, коли службовий автомобіль не експлуатувався.

У Держфінінспекції зауважують, що наразі зазначені порушення усунуто в повному обсязі. За недотримання законодавства з фінансових питань на винуватців складено 5 протоколів про адміністративне правопорушення. Про результати ревізії поінформовано прокуратуру.

 
Коментарі (0)