ГоловнаНовини ЖКГТеплоенергетикаТеплові мережі Черкас не хочуть рятувати від аварій

Теплові мережі Черкас не хочуть рятувати від аварій

Депутати Черкаської міської ради не підтримали рішення про виділення КП «Черкаситеплокомуненерго» необхідних коштів на заміну теплових мереж

У міському бюджеті на заміну теплових мереж передбачають 4,5 млн грн. Хоча теплопостачальне підприємство просило 16 млн грн. Проте, депутати Черкаської міської ради не підтримали тепловиків – не вистачило кількох голосів.

На підприємстві таку ситуацію пов’язують з висловлюваннями екс-керівника КП «Черкаситеплокомуненерго» Павла Карася, який стверджував, що роботи із заміни мереж передбачені в тарифах на тепло і гарячу воду.

Однак, наразі фахівці «Черкаситеплокомуненерго», запевняють, що відсоток коштів з тарифу на тепло, який скеровується на ремонт мереж, досить мізерний. Їх не вистачає на покриття витрат усіх необхідних капітальних ремонтів.  Загалом на відновлення теплових мереж за рахунок тарифів передбачено лише близько 2 млн грн. За ці кошти можна замінити від 800 м до 1 км труб.

«Міська рада виділила нам 4,5 мільйони гривень для ремонту теплових мереж у Черкассах. Ми плануємо спрямувати це фінансування на розвиток і модернізацію об’єктів та обладнання, мереж тепло та гарячого водопостачання із використанням попередньо ізольованих труб», – розповідає головний інженер підприємства Микола Кушнір.

Слід зазнчити, що окремих депутатів такі результати голосування обурили. Зокрема, депутат Олег Ліходькін, заявиви, що  у місті втрати тепла через зношені труби досягають 26%.

«Виконком разом з підприємством вийшли з ініціативою реінвестувати прибуток підприємства в капітальний ремонт теплових мереж на 16 мільйонів гривень. Натомість фінансування зменшується в чотири рази!», - резюмував пан Ліходькін.

Нагадаємо, за кошти кредиту Європейського банку реконструкції та розвитку для підприємства було придбано попередньоізольовані труби на загальну суму понад 30 млн грн. Це близько 26 км попередньоізолованих труб різного діаметру з гарантією в 50 років. Ці роботи підприємство планувало виконати цього року. Тому і зверталося до міської ради виділити додаткові кошти на ці роботи. 

 
Коментарі (0)