ГоловнаНовини ЖКГФінансування ЖКГЖитомирські системи теплопостачання підкормлять коштами НЕФКО

Житомирські системи теплопостачання підкормлять коштами НЕФКО

Житомир залучить кошти НЕФКО на інноваційні технології у теплопостачанні міста.

Депутати міської ради підтримали енергоефективний проект за програмою ДемоУкраїна  «Впровадження інноваційних технологій в системі теплопостачання міста Житомира» та вчора, 24 січня 2013 року, рішенням сесії надали дозвіл КП «Житомиртеплокомуненерго» на укладання кредитного договору із НЕФКО.

Про це «Україні Комунальній» повідомили у прес-службі Житомирської міської ради.

Рік тому 47 міст України подали заявки на участь у проекті НЕФКО на провадження інноваційних технологій у системі теплопостачання міста.  Житомир увійшов до десятки кращих і відтепер має змогу комплексно модернізувати систему теплопостачання одного із мікрорайонів міста.

Проект передбачає вирішення проблемних питань на рівні районних котелень, зокрема, котельні по вул. Домбровського, 30. Котельня має застаріле і неефективне обладнання – тут уже понад 40 років працюють 4 газові котли із ККД 74%.

У рамках реалізації проекту передбачається встановлення на квартальній котельні по вул. Домбровського, 30 двох конденсаційних котлів з ККД 104%, п’яти індивідуальних теплових пунктів у житлових будинках та в навчально-виховному комплексі №59, заміну теплових мереж на нові попередньо ізольовані. Також у рамках проекту – забезпечення дитячого навчально-виховного закладу гарячим водопостачанням навіть у неопалювальний період за рахунок встановлення теплового насосу.

На реалізацію проекту Житомир отримає грант в розмірі 292 тис.євро. Ще 292 тис.євро – кредитна складова на 9 років під 6% річних із пільговим періодом на 1 рік та власні кошти підприємства КП Житомиртеплокомуненрго» – 101,2 тис. євро – у вигляд робіт.

Як повідомив міський голова Володимир Дебой, економічний ефект від реалізації проекту становитиме 70 тис.євро у рік. Комплексно модернізований у сфері теплопостачання мікрорайон стане першою ластівкою для запровадження аналогічних проектів.

Нагадаємо, рішенням виконавчого комітету 19 грудня 2012 року підтримано залучення коштів НЕФКО для реалізації цього проекту, що проходить у рамках співпраці Міністерства регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства та Північної Екологічної Фінансової Корпорації НЕФКО.

 
Коментарі (0)