ГоловнаНовини ЖКГНадзвичайні подіїТепловики Чернігівщини «обхитрили» державу на півтора мільйони

Тепловики Чернігівщини «обхитрили» державу на півтора мільйони

У Чернігівській області тепловики завищили суму боргу з різниці в тарифах на тепло, заявленої до відшкодування. Внаслідок цього, порушникам зайво виділили з держбюджету півтора мільйони гривень.

У Чернігівській області ПАТ «Облтеплокомуненерго» зайво отримало 1,6 млн грн. субвенції з держбюджету. Про це повідомили у прес-службі Державної фінансової інспекції після проведення ревізії на підприємстві.

Зокрема, до таких втрат призвели порушення тепловиків під час використання коштів субвенції, виділеної з державного бюджету ПАТ «Облтеплокомуненерго» для погашення заборгованості з різниці в тарифах на теплову енергію, що постачалась населенню.

«Так, підприємство завищило обсяг заборгованості з різниці в тарифах на послуги з постачання теплової енергії для населення, заявленої до відшкодування. Зокрема, до цієї суми включено витрати, не пов’язані із наданням послуг населенню, а саме: оплата відсотків за кредитним договором, умови якого не погоджено з уповноваженим органом, замовлення стратегічного плану розвитку підприємства, а також завищені обсяги виконаних ремонтних робіт», - зазначають у Держфінінспекції.

За недотримання законодавства на посадових осіб підприємства складено два протоколи про адміністративне правопорушення. Матеріали ревізії передано до УПЗСЕ УМВС України в Чернігівській області.

Як повідомляла «Україна Комунальна» раніше, під час ревізії КП «Водоканал» у Запоріжжі було виявлено фінансові порушення на загальну суму майже 18 млн грн. Зокрема, підприємство не отримало від концерну «Міські теплові мережі» 7,1 млн грн за поставлену воду для надання послуг гарячого водопостачання.

 
Коментарі (2)
Александр2
17 Листопада 2015 p. 13:23
Государство, за счет без учетного получения денег за получение "кучерявых" услуг ЖКХ, "обхитрило" украинцев на сотни миллиардов гривен и продолжает "хитрить" еще.
Владимир1
17 Листопада 2015 p. 16:00
Для начала нужно посадить парочку руководителей ДФИ , дабы хрены всякую заказную не писали !