ГоловнаНовини ЖКГТеплоенергетикаТепловики судяться з Укргазвидобуванням за український газ

Тепловики судяться з Укргазвидобуванням за український газ

Комунальне підприємство по експлуатації теплового господарства «Тепловик» в Старокостянтинові Хмельницької області подало позов на державну компанію «Укргазвидобування».

 

Комунальне підприємство по експлуатації теплового господарства «Тепловик» в Старокостянтинові Хмельницької області подало позов на державну компанію «Укргазвидобування».

Про це повідомляє прес-служба «Укртеплокомуненерго».

Вимога теплопостачальних підприємств - укласти прямий договір поставки природного газу українського видобутку без комерційних посередників.

Це дозволить не допустити зростання вартості опалення і гарячого водопостачання, переконані в компанії.

Як наголошується 28 липня 2021 року «Тепловик» направив в «Укргазвидобування» лист-пропозицію про укладення договору купівлі-продажу природного газу українського видобутку для виробництва тепла, щоб стримати підвищення тарифів в опалювальному сезоні 2021/2022.

Проте 9 серпня 2021 року газовидобувна компанія надіслала відмову, порадивши звернутися до інших суб'єктів групи НАК «Нафтогаз України», що здійснюють перепродаж газу.

«Оскільки відмова є необґрунтованою і суперечить законодавству, 19 серпня КП« Тепловик »подало позов проти« Укргазвидобування », щоб забезпечити необхідні обсяги газу для виробництва теплової енергії за справедливою ціною і стабільне проходження опалювального сезону 2021/2022», - розповіли в «Укртеплокомуненерго» .

Асоціація теплопостачальних підприємств вважає, що «Укргазвидобування» може постачати газ ТКЕ за ціною не більше 4 тис. Грн за тис кубометрів.

«Це дозволить удвічі зменшити вартість теплової енергії і забезпечити 100% оплату ТКЕ за спожитий газ. ТКЕ повинні укласти прямі договори на поставку природного газу з «Укргазвидобування» без посередництва НАК «Нафтогаз України» та її дочірніх підприємств, стараннями яких ціна природного газу для кінцевого споживача зростає майже втричі. Так, у вересні ціна газу на європейських хабах досягати 18-18,5 тис. Грн за тис. Кубометрів », - відзначили в асоціації.

Як повідомляв OilPoint, НАК «Нафтогаз України» підготувала трирічний контракт на поставку газу для теплокомуненерго, згідно з яким з червня 2021 року і протягом 13 місяців довгострокова ринкова ціна становитиме 7,42 грн за один кубометр (з ПДВ, але без врахування тарифу оператора газотранспортної системи).

Цінові пропозиції для теплокомуненерго в наступних періодах (з 1 липня 2022 року і з 1 липня 2023 роки) будуть проіндексовані.

 

 

 
Коментарі (0)