ГоловнаНовини ЖКГЕнергозбереженняТермодернізація житла масово запрацює через 5-7 років

Термодернізація житла масово запрацює через 5-7 років

Ефект від правильно проведеної тепломодернізації багатоповерхового будинку мешканці відчують в наступному опалювальному сезоні

Ефект від правильно проведеної тепломодернізації багатоповерхового будинку мешканці відчують в наступному опалювальному сезоні. Йдеться про зменшення комунальних платежів в 1,5-2 рази, заявив глава Мінрегіону Геннадій Зубко, повідомляє ProfiDom. Але значна частина населення масово включиться в процес через 5-7 років, коли переваги реформи енергоефективності стануть очевидними.

 "Нещодавно я зустрівся з представниками ОСББ, і 30% з них вже провели термомодернізацію різного рівня. Вони вже економлять мінімум 40% енергії. А в деяких випадках платіжки подешевшали в 2-2,5 рази. І це тільки завдяки" теплим кредитами "і муніципальним програмами. за даними Європейсько-українського енергетичного агентства, за допомогою тепломодернізації і капітального ремонту будівель щорічне споживання енергії можна скоротити на 10-25%. В цілому ж по Україні потенціал зниження енергоспоживання становить 75% ", - заявив глава Мінрегіону Геннади й Зубко.

За інформацією видання, він упевнений, що ефективне використання ресурсів в житловому секторі може стати для економіки України одним з головних чинників відновлення після затяжної кризи.

"За умови використання тих же обсягів природних ресурсів у нас буде можливість виробляти в 1,5 рази більше електроенергії, знизивши на 40% її споживання в секторі ЖКГ. Такий підхід буде сприяти як зростанню конкурентоспроможності української економіки, а й кардинально вплине на поліпшення життя звичайних громадян ", - упевнений віце-прем'єр-міністр.

Шукаєте медичний центр? Тоді вам пощастило,бо ви його вже знайшли. Запрошуємо вас до Smart Medical Center. Це приватна клініка, де на вас чекають справжні фахівці, та інноваційне обладнання. Більш детальну інформацію ви можете отримати на нашому порталі https://smartclinic.kiev.ua/. Надаємо якісні та комплексні послуги в комфортних умовах.

 
Коментарі (0)