ГоловнаНовини ЖКГГазопостачанняТіллерсон виступив проти проекту «Північний потік-2»

Тіллерсон виступив проти проекту «Північний потік-2»

Проект російського газогону "Північний потік-2" – загроза енергетичній безпеці і стабільності Європи.

Проект російського газогону "Північний потік-2" – загроза енергетичній безпеці і стабільності Європи.

Про це заявив Держсекретар США Рекс Тіллерсон під час візиту до Польщі, йдеться в повідомленні 5 каналу.

Держсекретар зустрівся  зі своїм польським колегою Яцеком Чапутовичем. Польща так само, як і країни Балтії, і Україна виступає проти "Північного потоку".

На зустрічі в Польщі держсекретар США Рекс Тіллерсон заявив: "Так само, як і Польща, Сполучені Штати виступають проти будівництва газогону "Північний потік-2". На нашу думку він підриває загальну енергетичну безпеку і стабільність Європи. А також забезпечує Росію ще одним засобом для використання енергетики – як політичного інструменту. Ми переконані, що Польща, яка разом з іншими європейськими державами, має засоби для диверсифікації своїх енергетичних ресурсів, дуже важлива для довгострокової безпеки Європи".

Яцек Чапутович, міністр закордонних справ Польщі, говорить: "Під час нашого діалогу сьогодні Польща розповіла про свою критику "Північного потоку-2". Це проект, який задуманий для створення геополітичного тиску на цей регіон. І ми просимо наших американських союзників підтримати польську політику в цьому напрямку".

"Північний потік-2" – це проект газогону в обхід України має з'єднати Росію із Німеччиною дном Балтійського моря, через який Москва хоче викачувати більшу частину свого газу до Європу. На думку багатьох європейських держав, газогін лише збільшить залежність Євросоюзу від "Газпрому". А от Німеччина підтримує цей проект, вважаючи, що він допоможе знизити ціну на блакине паливо.

Ви вже давно думали про роботу закордоном? Тепер у вас є така можливість. Саме для вас робота в Польщі без посередників. Спілкуватись с потенційним керівником ви можете на сервісі.

 
Коментарі (0)