ГоловнаНовини ЖКГПодіїТорік борг Пенсійного фонду України сягнув 19,7 млрд гривен

Торік борг Пенсійного фонду України сягнув 19,7 млрд гривен

На допомогу, вже традиційно, прийшли позики Казначейства. За минулий рік на покриття пенсійної діри з Казначейства позичили 14 млрд грн. До цього на ці самі потреби вже позичили 49,2 млрд грн.
У грудні надходження від ЄСВ пришвидшилось до 16,2% – традиційне явище кінця року завдяки преміям та 13-м зарплатам. Проте цього прискорення було недостатньо, щоб перекрити недобір.
 
Про це повідомляє “Ціна держави” на своїй сторінці у Фейсбуці.
 
“На допомогу, вже традиційно, прийшли позики Казначейства. За минулий рік на покриття пенсійної діри з Казначейства позичили 14 млрд грн. До цього на ці самі потреби вже позичили 49,2 млрд грн. “, – йдеться у повідомленні.
 
Як наслідок на початок 2021-го року Пенсійний фонд заборгував Казначейству 62,1 млрд грн або 1.5% ВВП.
 
Аналітики зазначають, що у майбутньому навряд чи хтось цей пенсійний борг поверне. За їхніми словами, скоріш за все виплата пенсій у борг стане для українців буденністю у найближчі десять років – допоки «солідарна система» не збанкрутує.
 
Нагадаємо, наступного року у працюючих пенсіонерів можуть забрати частину грошей, нарахованих у якості пенсійної виплати. В першу чергу це торкнеться працюючих пенсіонерів.
 
Згідно зі статистикою, близько 2,7 млн ​​пенсіонерів з 11,2 млн загальної кількості українців на пенсії продовжують працювати, при цьому кожні два роки повинні проводити перерахунок нарахувань. Як правило, при перерахунку обирається найвигідніший варіант. Також працюючі пенсіонери отримують і індексації, надбавки тощо.
 

Саме через роботу пенсіонер може отримувати менше, а крім того, незаконно отримані гроші (пенсію) можуть зажадати повернути державі. 

 
Коментарі (0)