ГоловнаНовини ЖКГПодіїТорік споживча інфляція склала 26,6% - Мінекономіки

Торік споживча інфляція склала 26,6% - Мінекономіки

Споживча інфляція за підсумками 2022 року становила 26,6%, це менше за ті цифри, які озвучували в першій половині минулого року
Споживча інфляція за підсумками 2022 року становила 26,6%, це менше за ті цифри, які озвучували в першій половині минулого року, про це повідомила пресслжба Міністерства економіки.
 
"У грудні 2022 року темпи споживчої інфляції залишилися на рівні попереднього місяця – 0,7% за місяць. Річна інфляція склала 26,6%", - йдеться в повідомленні.
 
Зазначається, що цей показник виявився значно меншим за прогноз, зроблений у першій половині року.
 
"Такий відносно невисокий показник споживчої інфляції свідчить про те, що упродовж повномасштабної війни, рівня якої не знала Європа за останні майже вісімдесят років, економіка України вистояла та успішно адаптувалася до функціонування в умовах війни. Попри побоювання щодо розвитку гіперінфляційних процесів та високої ймовірності виходу темпів інфляції за межі 30% за таких форс-мажорних умов, рівень інфляції виявився умовно зіставним із низкою країн Європи", - йдеться в повідомленні.
 
Нагадаємо, Національний банк прогнозував, що за підсумками 2022 року інфляція в Україні становитиме 31%, а у 2023 році сповільниться до близько 20%.
 

Світовий банк прогнозує, що зростання світового ВВП становитиме лише 1,7% в нинішньому році, що в двічі менше, ніж прогнозувалося в червні. 

 
Коментарі (0)