ГоловнаНовини ЖКГГазопостачанняТрамп пропонує альтернативу «Північному потоку-2»

Трамп пропонує альтернативу «Північному потоку-2»

За його словами, у Сполучених Штатів є «дещо краще» — запаси скрапленого природного газу.

Президент США Дональд Трамп заявив, що найкращим способом боротьби з російським впливом в енергетичній сфері є продаж скрапленого природного газу (СПГ) зі США в Євросоюз. Американський лідер зазначив, що США мають намір застосувати санкції щодо учасників «Північного потоку-2». Про це повідомляє ТАСС. 

Він пояснив, що намагаючись заблокувати проект, американська сторона захищає Німеччину від Росії. За його словами, Берлін віддає Москві мільярди. «Але у нас є дещо краще - великі запаси СПГ. Я думаю, що це реальний вихід», — сказав Трамп, відповідаючи на питання журналістів після переговорів із президентом Польщі Анджеєм Дудою.

Нагадаємо, Трамп досі розглядає можливість використання санкцій США для припинення будівництва газопроводу "Північний потік-2" між Росією і Німеччиною. Про це він заявив у Білому домі під час зустрічі з президентом Польщі Анджеєм Дудою. 

"Ми захищаємо Німеччину від Росії, а Росія отримує мільярди і мільярди доларів від Німеччини за свій газ", - сказав Трамп. Він не уточнив, на кого саме США можуть накласти санкції для блокування трубопроводу.

 

 
Коментарі (0)