ГоловнаНовини ЖКГТранспортТранспортні розв'язки столиці «перекроїли» по-новому

Транспортні розв'язки столиці «перекроїли» по-новому

Новий варіант реконструкції транспортної розв'язки в районі станції метро «Шулявська» передбачає будівництво трирівневої розв'язки, яка дозволить втричі збільшити пропускну здатність даного вузла

Київрада розглянула один з варіантів реконструкції транспортної розв'язки в районі станції метро «Шулявська». Після розгляду документу, комісія з питань транспорту і зв'язку, направила його на експертизу. В подальшому проект буде винесений на розгляд містобудівної ради.

Автори проекту пропонують побудувати трирівневу розв'язку, яка дозволить втричі збільшити пропускну здатність даного вузла. На думку розробників, реалізація проекту обійдеться вдвічі дешевше від раніше запропонованого варіанту. Однак, експерти вважають малоймовірною можливість побудувати трирівневу розв'язку через щільність забудови даної ділянки.

Автор представленого проекту Віктор Петрук, запропонував побудувати роздільне кільце між проспектом Перемоги та естакадою в районі станції метро «Шулявська».

За задумом автора, це дозволить збільшити пропускну спроможність до 22-23 тис. автомобілів на годину (зараз – близько 8 тис.). «А якщо шляхопровід (естакаду над проспектом Перемоги) зробити шестисмуговим (зараз на ньому чотири смуги), то ми зможемо пропускати до 27 тисяч автомобілів», - сказав пан Петрук.

Як стверджує розробник, завдяки цьому проекту можна буде вирішити проблеми з транспортним рухом у всіх напрямках. Зокрема, можна буде виконувати лівий поворот з проспекту Перемоги на вулицю Гетьмана, правий поворот з вулиці Довженка на проспект Перемоги, а також розворот вздовж проспекту Перемоги у напрямку на центр.

Пропонується також побудувати пішохідний мостовий перехід через проспект Перемоги під існуючою естакадою. На думку пана Петрука, вартість реалізації проекту не перевищить 150 млн грн.

Втім, заступник директора КП «Дирекція будівництва шляхово-транспортних споруд Києва» Микола Васильцов, вже назвав його слабкі місця. Зокрема, він вважає, що даний проект не можна буде реалізувати через щільність забудови в районі станції метро «Шулявська»

«Віктор Петрук хоче звузити проспект Перемоги з 8 до 6 смуг, хоча вже зараз тут постійно виникають затори. Крім того, за пропоновані 150 млн грн такі розв'язки побудувати неможливо», - розповів Микола Васильцов.

Джерело: Коммерсантъ Украина

 
Коментарі (0)