ГоловнаНовини ЖКГТранспортТранспортники глобально утепляться

Транспортники глобально утепляться

У транспортно-дорожньому комплексі України розпочато підготовку до роботи в осінньо-зимовий період.

У транспортно-дорожньому комплексі України розпочато підготовку до роботи в осінньо-зимовий період.

Про це «У.К.» повідомили в прес-службі Міністерства інфрастурктури.

Як повідомив директор Департаменту безпеки Мінінфраструктури Юрій Гержод, до 1 жовтня буде завершена підготовка до роботи взимку об’єктів житлово-комунального та соціального призначення. До цього ж часу має бути створено резерв необхідної кількості палива для роботи відомчих котелень, в першу чергу тих, що обслуговують житлові та соціально-побутові об’єкти.

Виробничі будинки та споруди будуть готові до експлуатації в холодних умовах до 15 жовтня.

Загалом же підприємства галузі транспорту та дорожнього комплексу  завершать підготовку до роботи в осінньо-зимовий період до середини листопада . «До 15 листопада будуть завершені всі роботи, зокрема, найголовніші для транспорту – готовність рухомого складу та інфраструктури», - сказав Юрій Гержод.

Крім того, транспортники проконтролюють забезпечення дотримання в зимових умовах температурних режимів на робочих місцях у виробничих та службових приміщеннях, відомчих житлових будинках, гуртожитках, учбових, дитячих та лікувальних закладах.

Для попередження та ліквідації наслідків можливих надзвичайних ситуацій також будуть розроблені попереджувальні заходи: вони будуть спрямовані на запобігання і ліквідацію наслідків інтенсивного танення снігів, дощових паводків та повеней, пожеж тощо.

Як зауважив заступник генерального директора Укрзалізниці Сергій Болоболін, підготовка залізничної галузі до роботи взимку стартувала 1 липня. Серед заходів, спрямованих на забезпечення якісної та ефективної роботи в зимові місяці, підготовка котельних приміщень, колій, стрілочних переводів. До кінця осені також буде завершено поточний ремонт та утеплено адміністративні і службові приміщення, проведено ремонт покрівлі. Перевірять залізничники і опалювальну, вентиляційні, системи тепло- й водопостачання, здійснять ремонт компресорів, снігоочисної та снігоприбиральної техніки, пристроїв пневматичної обдувки стрілок. До холодів для працівників залізниці буде закуплено спецвзуття й спецодяг.

 
Коментарі (0)