ГоловнаНовини ЖКГФінансування ЖКГТранспортну галузь України розвиватимуть за європейські кошти

Транспортну галузь України розвиватимуть за європейські кошти

Євросоюз виділить більше 3,5 млн євро на розвиток транспортної галузі в Україні. Зазначається, що проект розрахований до 2018 року та приведе у відповідність вітчизняний транспортний сектор до європейських вимог.
Україна отримає 3,74 млн євро від Європейського Союзу на розвиток транспортної галузі в рамках проекту технічної допомоги Європейського Союзу «Підтримка імплементації Угоди про асоціацію та Національної транспортної стратегії». Про це повідомили у прес-службі уряду.
 
Зазначається, що проект розрахований на 2016-2018 роки та сприятиме гармонізації законодавства та модернізації транспортного сектору України, відповідно до зобов’язань за Угодою про асоціацію з ЄС.
 
«Передбачається, що українська сторона має адаптувати, імплементувати та застосувати п’ять пріоритетних директив і регламентів ЄС у транспортному секторі, підвищити кваліфікацію персоналу, зміцнити співпрацю з європейськими транспортними агентствами, забезпечити правове регулювання мультимодальних перевезень, підвищити прозорість та ефективність державного управління у транспортному секторі, наблизити політику, пов’язану з розвитком національної транспортної мережі, до транспортної політики ЄС», - зазначається в повідомленні.
 
Як повідомляла «Україна Комунальна» раніше, вантажівкам відкривають в’їзд до столиці. До 11:00 фахівці все ж продовжували моніторинг ситуації задля недопущення заторів. У самому ж місті, за повідомленням влади, працює снігоприбиральна техніка.
 
Коментарі (0)