ГоловнаНовини ЖКГГазопостачанняТранзит газу на Балкани через Україну збільшився

Транзит газу на Балкани через Україну збільшився

За останній тиждень транзит природного газу по балканському напрямку через українську газотранспортну систему збільшився на 67%.

Транзит природного газу по балканському напрямку через українську газотранспортну систему за останній тиждень збільшився майже на 67%. Про це повідомляє прес-служба ПАТ «Укрансгазу».

«Через територію України по балканському напрямку було протранспортовано 56,3 млн куб. м, що складає 83% від пропускної спроможності даного напрямку», – зазначено у повідомленні.

Відомство також повідомляє, що транзит російського газу у балканському напрямку збільшився з 37, 41 млн до 50, 82 млн куб. м.

Варто зазначити, що загальна довжина газопроводів, які експлуатує компанія, становить 38,55 тис. км, у тому числі магістральних газопроводів – 22,16 тис. км і газопроводів-відгалужень – 16,39 тис. км. Кількість газорозподільних станцій (ГРС) зросла до 1455.

Як повідомляла «Україна Комунальна» раніше, новий уряд знайшов спосіб, як врятувати «Нафтогаз» від фінансового фіаско. Так, новий очільник Міненерго пропонує зменшити дефіцит компанії завдяки переводу підприємств промисловості на передоплату за газ.

 
Коментарі (0)