ГоловнаНовини ЖКГГазопостачанняТранзит російського газу подорожчає

Транзит російського газу подорожчає

Транзит російського газу через територію України подорожчає. Україна має намір підняти тарифи.

Україна заявила про необхідність підвищення тарифів на транзит російського газу. Вже ведуться переговори. На цьому наголошує лідер фракції «Батьківщина» Сергій Соболєв, - повідомляє «Інтерфакс-Україна».

«Фактично ці переговори вже почалися. І ми заявили про необхідність підняття таких тарифів», - сказав він, відповідаючи на питання, чи має намір Україна підвищувати тарифи на транзит російського газу.

«Ми зараз перебуваємо у ситуації, коли не може бути відповідної реакції російської сторони, тому що ціна на газ відповідає світовому рівню, а тарифи не відповідають. Саме тому вони не можуть нам диктувати умови через ціну на газ», - пояснив Сергій Соболєв.

При цьому політик підкреслив, що те, що в цій ситуації буде нас рятувати - це оперативний транзит газу, так званий реверсний транзит газу з Європейського Союзу».

Як повідомляла «Україна Комунальна» раніше, Україна може стати енергетичним хабом Європи і готова зберігати у своїх сховищах на заході країни до 15 мільярдів кубометрів газу для європейських енергетичних компаній.

 
Коментарі (0)