ГоловнаНовини ЖКГГазопостачанняТранзит російського газу в Європу піде в обхід України

Транзит російського газу в Європу піде в обхід України

Росія заявляє про припинення транзиту газу до країн Європи через територію України через 4 роки. Так, з 2019 року європейцям пропонують відбирати газ з «Турецького потоку».

Росія планує поставляти природний газ в країни Європи в обхід України. Про це на Європейській газовій конференції заявив голова директорів «Газпрому» Віктор Зубков, передає «Сьогодні».

За його словами, рішення про перенаправлення транзиту газу в Європу уже прийнято. Тож, представник «Газпрому» попередив ЄС про те, що для підготовки інфраструктури для подальшого отримання «блакитного» палива з РФ залишилось мало.

«Враховуючи прийняте рішення про перенаправлення поставок з 2019 року, у європейських партнерів залишилося не так багато часу», - сказав він.

Нагадаємо, що дія контракту між Росією та Києвом щодо транзиту газу до ЄС через територія України закінчується у 2019 році. У «Газпромі» повідомляють, що Європа зможе отримувати російський газ лише з «Турецького потоку».

Як повідомляла «Україна Комунальна» раніше, Україна та ЄС слідкуватимуть за транзитом російського газу через територію України до Європи. Київ вважає це шансом довести ЄС, що Україна є надійним транспортером «блакитного» палива.

 
Коментарі (0)