ГоловнаНовини ЖКГГазопостачанняТристоронні «газові» переговори «поставили на гальма»

Тристоронні «газові» переговори «поставили на гальма»

Вирішення «газового» питання у тристоронньому форматі «зависло в повітрі». Наразі навіть не відома дата наступної зустрічі представників України, Росії та ЄС.
Дата наступних переговорів у тристоронньому форматі, щодо поставок газу, Україна – Росія – ЄС досі не визначена. Про це заявив Міністр енергетики Російської Федерації Олександр Новак, передають «УНН».
 
«Ні, поки дата (тристоронньої зустрічі РФ-Україна-Єврокомісія щодо газу, — ред.) не узгоджена», — сказав російський чиновник. 
 
Він заявив, що робота проводиться на експертному рівні. Крім цього, російський Міністр навіть припустив підписання деяких документів, якщо ті будуть відповідати вимогам.
 
«Можливо якісь документи, якщо вони будуть визнані доцільними, і будуть підписані», — додав він.
 
Як повідомляла «Україна Комунальна» раніше, у ході останньої тристоронньої зустрічі з питань газу між Україною, Росією і ЄС, сторони вирішили проблему відображення в протоколі «питання боргу» за постачання палива до України в 2013-2014 роках. Погоджено суму у 3,1 млдр дол. У Єврокомісії сподіваються, що Стокгольмський арбітраж зможе врегулювати питання, і одночасно працюють з МВФ з питання можливості покриття боргу. 
 
Коментарі (0)