ГоловнаНовини ЖКГТранспортТроєщинській трамвайній лінії обіцяють покращення

Троєщинській трамвайній лінії обіцяють покращення

Транспортні служби працюють над удосконаленням роботи швидкісної трамвайної лінії на Троєщині.

Щодня новими маршрутами швидкісного трамваю №4 та №5 користується майже 11 тис. мешканців Деснянського району. Рухомий склад, що працює на лінії, перевіз уже понад 200 тис. пасажирів.

Про це «Україні Комунальній» повідомили в прес-службі КМДА.

У Деснянській РДА розповідають, що зараз проводяться заходи щодо підвищення надійності роботи трамвайної лінії. Так, біля розворотного кільця станції «Троєщина-2» будується третя колія для відстою трамваїв у міжпікові години, коли на лінії менше вагонів, або у випадку поломки трамвая. Завершуються роботи і зі спорудження розворотного кільця біля станції «Генерала Ватутіна». Одне ж з основних питань продовження реконструкції лінії – це облаштування недобудованого пункту технічного обслуговування (ПТО) трамваїв на вулиці Милославській. ПТО може виконувати і функції міні-депо, адже нині нульовий рейс вагонів від Дарницького трамвайного депо до кінцевої швидкісної лінії на вулиці Милославській становить 45-55 хв.

Нагадаємо, швидкісний трамвай почав курсувати на Троєщині з 25 жовтня 2012 року. З відновленням роботи лінії мешканці житлового масиву можуть доїхати від вулиці Милославської до станції кільцевої електрички «Троєщина-2» всього за 15 хв. Проте самі кияни скаржаться, мовляв, - швидкісний трамвай, який мав хоч трохи вирішити транспортні проблеми в районі, ще більше ускладнив пересування.

 
Коментарі (0)