ГоловнаНовини ЖКГБлагоустрійТротуари звільнять від кіосків і реклами

Тротуари звільнять від кіосків і реклами

Пішохідні зони призначені для зручності і комфорту в пересуванні пішоходів

Пішохідні зони призначені для зручності і комфорту в пересуванні пішоходів

Нові вимоги ставляться до тих пішохідним зонам, які будуть проектуватися і будуватися з 1 вересня

Мінрегіонрозвитку та будівництва вводить заборону на размещеніевременних споруд, рекламних та інших конструкцій на пішохідних зонах тротуарів. Про це повідомив заступник міністра регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства Лев Парцхаладзе.

Відповідна норма міститься в новій ДБН В.2.3-5: 2018 «Вулиці і дороги населених пунктів», яка вступає в силу з 1 вересня.

Як уточнили в відомстві, згідно з новими нормами на пішохідних зонах тротуару не допускається установка: дорожнього огородження і опор; рекламних конструкцій; тимчасових споруд (торговельних кіосків, павільйонів, лотків, палаток тощо); люків і дощоприймачів; сходів сходів будівель і т.д.

«Пішохідні зони на те і називаються« пішохідними », так як призначені для пішоходів, для їх зручності і комфорту в пересуванні. Тому логічно, що на цих шляхах не потрібно встановлювати рекламні конструкції, кіоски, розміщувати люки та дощоприймачі, адже це заважає безперешкодному руху по тротуарах і навіть може нести небезпеку для пішоходів », - пояснив нововведення Парцхаладзе.

Тим часом нові вимоги стосуються тільки тим пішохідним зонам, які будуть проектуватися і будуватися з 1 вересня. Існуючі тротуари переробляти не будуть. Заборонені законом конструкції будуть прибрані лише при капітальному ремонті або реконструкції старих пішохідних зон.

Як раніше повідомляли «Коментарі», Мінрегіон оновлює державні будівельні норми, зокрема, проектування зупинок громадського транспорту буде заборонено без спеціальних захисних огороджень перильного типу.

 

 
Коментарі (0)