ГоловнаНовини ЖКГФінансування ЖКГУ 25 відсотків субсидіантів погана платіжна дисципліна

У 25 відсотків субсидіантів погана платіжна дисципліна

Серед тих громадян, хто в березні і квітні отримав монетизовану субсидію, кожен четвертий невчасно заплатив за комунальні послуги і має заборгованість

Серед тих громадян, хто в березні і квітні отримав монетизовану субсидію, кожен четвертий невчасно заплатив за комунальні послуги і має заборгованість.

Про це в ефірі програми «Коментарі» на телеканалі ZIK заявив експерт із питань соціальної політики Андрій Павловський.

Пан Павловський, аналізуючи результати проплати за комунальні послуги, вважає, що монетизація – не панацея і не гарантія того, що люди будуть дисципліновано і вчасно платити за комірне.

«Нещодавно з'явилася цікава інформація про те, що з тих, хто в березні та квітні отримав монетизовану субсидію, кожен четвертий невчасно заплатив і має заборгованість за комунальні послуги», – зазначив експерт.

Окрім цього, політик Роман Насіров зауважив, що дуже важливо розуміти, що гроші, які надходять для монетизації, отримують не від Мінфіну, а від платників податків. Це гроші людей, які йдуть до бюджету, а потім повертаються субсидіантам.

«Це не Мінфін, не уряд чи хтось із політиків дає ці гроші - це гроші людей. Наприклад, ваш сусід працює, сплачує податки, і вони йдуть на субсидії для людей, які не мають грошей. Може тоді краще побудувати систему, щоб це все було зрозуміле. Це ті самі люди сплачують і до Пенсійного фонду. То чому не можна створити нормальну систему, щоб це все порахувати, зробити так, щоб воно компенсувалося», – наголосив Насіров.

Нагадаємо, з 1 травня вступила в дію норма про нарахування пені за заборгованість за житлово-комунальні послуги. Відповідна норма міститься в новій редакції закону «Про житлово-комунальні послуги».

 

 
Коментарі (1)
Коля Пухов
13 Червня 2019 p. 18:08
СУБСИДІЙ ДАВНО ВЖЕ НЕМАЄ . Натомість побільшало різноманітних публікацій на тему субсидій для того, щоб створити враження, наче вони і досі є.