ГоловнаНовини ЖКГТранспортУ автобусних міжобласних перевезеннях запрацює вільний ринок

У автобусних міжобласних перевезеннях запрацює вільний ринок

В Мінінфраструктури анонсували міні-революцію в автобусних міжобласних перевезеннях.

Компанія-перевізник, яка запропонує кращі послуги вищої якості за дешевшу ціну, та і отримає перевагу на ринку.

В Мінінфраструктури анонсували міні-революцію в автобусних міжобласних перевезеннях. Компанія-перевізник, яка запропонує кращі послуги вищої якості за дешевшу ціну, та і отримає перевагу на ринку.

У автобусних міжобласних перевезеннях запрацює вільний ринок, де компанія, яка запропонує найкращі послуги за дешевшу ціну, отримає перевагу на ринку.

Про це заявив міністр інфраструктури України Володимир Омелян в ефірі телеканалу ZIK, передає Укрінформ.

«Цього місяця ми вносимо на Кабінет міністрів міні-революцію в автобусних міжобласних перевезеннях. Для громадян це означає, що не буде більше єдиних визначених маршрутів, продажу "ліцензій", корупції та домовленостей. Буде вільний ринок. Яка компанія запропонує кращі послуги вищої якості за дешевшу ціну, та і отримає перевагу на ринку», – заявив Омелян.

За його словами, кожен клієнт "голосуватиме власним гаманцем", обираючи того чи іншого перевізника.

«Я переконаний, що саме ринковий механізм найкраще відрегулює ситуацію в цьому секторі», – наголосив міністр.

Він зауважив, що з боку міністерства буде висунуто кілька головних вимог до перевізників: безпека пасажирів, комфорт та зручне розташування автостанцій. 

«Це буде крок від нині розбитих транзитів і мерседесів, де прибиті гвіздками дерев'яні стільці, і він мчиться з шаленою швидкістю під 200 км за годину по трасі, до нормальних комфортабельних неолайнерів, які перевозитимуть зі зручностями, з туалетом, з відео, з музикою з одного пункту в інший», - резюмував урядовець.

Як повідомлялося раніше, з 9 листопада починає функціонувати прямий автобусний рейс між Києвом і Баку.

Нагадаємо, раніше міністр інфраструктури України Володимир Омелян заявляв, що за наступні чотири роки в Україні буде повністю відновлена автошляхова магістраль. В наступному році і в подальші роки буде значно збільшене фінансування на ремонт і будівництво доріг з дорожнього фонду.

Відзначимо, в в 2017 році сума на ремонт доріг становить 20 млрд грн, а в минулому вона сягала лише 10 млрд грн.

 

 
Коментарі (0)