ГоловнаНовини ЖКГЕнергозбереженняУ березні на програму «теплих» кредитів залучили близько півмільярда гривень

У березні на програму «теплих» кредитів залучили близько півмільярда гривень

У березні українці-учасники програми «теплих» кредитів залучили на енергоефективні заходи рекордну суму коштів - півмільярда гривень

У березні понад 25 тисяч родин стали учасниками Урядової програми «теплих» кредитів та залучили на реалізацію енергоефективних заходів у своїх оселях 509 млн гривень. 

Про це повідомляє прес-служба Держенергоефективності.

В Агентстві вважають, що це абсолютний рекорд, досягнутий вперше за три роки дії програми. Ця сума коштів у півтора рази перевищує показники кращих періодів програми. Наприклад, у листопаді 2015 року за місяць сім'ї отримували разом близько 300 млн гривень.

Результати моніторингу дії Урядової програми у 2017 році вражають. Вони вчергове доводять, що довіра українських родин до програми зросла в рази. Все більше сімей усвідомлюють подвійну вигоду від участі у програмі, а саме - можливість двічі заощадити. Спочатку, під час придбання необхідних матеріалів та обладнання, Уряд відшкодує частину суми «теплого» кредиту, а згодом після впровадження заходів з енергоефективності сім'я заощаджуватиме чималі суми бюджету на оплаті комунальних послуг», - прокоментував Голова Держенергоефективності Сергій Савчук.

Як показує моніторинг програми, рекордним виявився і останній тиждень березня. Лише за п'ять робочих днів, з 27 по 31 березня, більше 7 тисяч сімей звернулися до урядової програми. Разом вони отримали в державних банках «теплих» кредитів на суму майже 154 млн гривень. Зокрема,

- 219 родин придбали твердопаливні котли, витративши на це 4,1 млн. гривень;

- більше 6800 сімей отримали в банках 147,5 млн. грн на утеплення приватного житла;

- ОСББ та ЖБК залучили 2,2 млн. грн. на реалізацію 11 енергоефективних проектів у багатоповерхівках.

Загалом з початку дії програми нею скористалося понад 240 тисяч родин, які отримали в банках більше 3,2 млрд грн. на впровадження різних енергоефективних заходів: заміна газових котлів на твердопаливні, встановлення нових енергоефективних вікон, утеплення будинків, облаштування ІТП, встановлення приладів обліку тепла, води, багатозонних лічильників електроенергії, модернізація освітлення тощо.

 

 
Коментарі (0)