ГоловнаНовини ЖКГФінансування ЖКГУ Бескидський тунель кинули мільйони євро

У Бескидський тунель кинули мільйони євро

На будівництво Бескидського тунелю виділили ще 55 млн євро. Це стало можливим завдяки залученню кредитної лінії Європейського інвестиційного банку.

Європейський інвестиційний банк виділив кредит на будівництво Бескидського тунелю. Про це зазначають у прес-службі Кабміну.

«Кабінет Міністрів на своєму засіданні 25 грудня розглянув проект і визнав доцільним залучення кредитної лінії у розмірі 55 млн євро у Європейського інвестиційного банку на реалізацію будівництва Бескидського тунелю - найбільшого інфраструктурного проекту в Україні, загальною вартістю будівництва - 2,194 млрд грн», - йдеться у повідомленні.

За результатами проведеної Міністерством фінансів оцінки звітності фінансового стану «Укрзалізниці», було визнано задовільним для надання засобів позики у розмірі 55 млн євро ЄІБ, за умови забезпечення в майбутньому коефіцієнтом покриття боргу на рівні не менш як 1% від забезпечення «Укрзалізницею» виконання своїх зобов'язань і встановленої плати за надання державної гарантії.

Необхідно зауважити, що в проекті Бескидського тунелю бере участь так само Європейський банк реконструкції і розвитку, який надав вигідний кредит у розмірі 40 млн дол.

Нагадаємо, Бескидський тунель - другий за довжиною залізничний тунель в Україні. Зараз пропускна його спроможність недостатня, тому Українські залізниці оголосили тендер на реконструкцію тунелю. З 2007 року ведеться проектування, розвідка рельєфу і геодезичні роботи. Це перший великий елемент транзитної транспортної інфраструктури України, який створюється за роки незалежності із залученням іноземних фінансових ресурсів.

 
Коментарі (0)