ГоловнаНовини ЖКГБлагоустрійУ центрі Києва збудують 8-кілометрову велодоріжку

У центрі Києва збудують 8-кілометрову велодоріжку

У Києві побудують велосипедну доріжку від аеропорту Жуляни до Європейської площі довжиною 7,8 кілометра

 

У Києві побудують велосипедну доріжку від аеропорту Жуляни до Європейської площі довжиною 7,8 кілометра. Про це повідомляє ecotown.com.ua.

Тендер на розробку проектно-кошторисної документації для веломаршруту «Соломянка-Центр» через Систему публічних електронних закупівель “ProZorro” оголосила Комунальної корпорації «Київавтодор».

Нова велосипедна доріжка прокладатиметься від аеропорту Жуляни до Севастопольської площі по Повітрофлотському проспекті до Солом’янської площі, потім по вулиці Василя Липківського, вулиці Льва Толстого (до вулиці Жилянської), по Жилянській (від вулиці Льва Толстого до вулиці Велика Васильківська), по Великій Васильківській (від вулиці Жилянської до площі Льва Толстого), далі по вулиці Пушкінській, Бориса Грінченка та Хрещатик до Європейської площі (включно).

Велодоріжки та велосмуги матимуть асфальтове покриття з відповідною білою розміткою. На велопереїздах планують облаштувати вмонтоване освітлення, а на прилеглій території встановити майданчики для відпочинку велосипедистів, майданчики для розміщення велосипедних паркувальних стійок, криті велосипедні паркінги біля станцій метро, майданчики для самостійного обслуговування велосипедів, місця відпочинку зі станціями для зарядки електричних пристроїв, місця для установки терміналів та інших засобів автоматизованої оплати.

Приблизна вартість проектних робіт – 4,83 млн грн.

 

 
Коментарі (0)