ГоловнаНовини ЖКГБудівництвоУ Черкаські дороги «зариють» майже п’ять мільйонів

У Черкаські дороги «зариють» майже п’ять мільйонів

Цього року поточним ремонтом вулиць займатиметься Черкаське шляхово-ремонтне будівельне управління, а проїзди між будинками і тротуари асфальтуватиме компанія «СОФОС».

Наприкінці квітня відбувся тендер на поточний ремонт доріг, тротуарів та внутрішньобудинкових проїздів.

Про це «У.К.» повідомляє прес-служба Черкаського міськвиконкому.

Міська влада уклала угоди із переможцями тендеру. Цього року поточним ремонтом вулиць займатиметься Черкаське шляхово-ремонтне будівельне управління (ЧШРБУ), а проїзди між будинками і тротуари асфальтуватиме ПП «Європейська торгова компанія «СОФОС». Загалом на поточний ремонт передбачено понад 4,3 млн грн. 

Це кошти державної субвенції. Як пояснив заступник міського голови Черкас Олексій Леонов, гроші надходять від держави наприкінці кожного кварталу. Через те, що держава визначила механізм і порядок фінансування коштів державної субвенції наприкінці березня, тому тендер на поточний ремонт відбувся лише 25 квітня. 

«2010 році ми отримували кошти на поточний ремонт і утримання доріг із дорожнього фонду, який формувався за рахунок податку з власників автотранспорту. Кошти надходили до міського бюджету. У 2011, а потім у 2012 роках правила гри були змінені. Нині кошти на ремонт доріг надходять з акцизу на пальне. Вони акумулюються в Києві, а потім розподіляються як державна субвенція регіонам», – розповів Олексій Леонов. 

Протягом року фірма ЧШРБУ відремонтує дороги в Черкасах майже на 3 млн грн Поточний ремонт включає в себе асфальтування ям, ремонт дорожнього покриття до 25 м кв. На ремонт тротуарів ПП «Європейська торгова компанія «СОФОС» має використати 855 тис. грн.

Крім того, близько 4 млн грн передбачено на утримання самих доріг: це і прибирання прибордюрної частини, вивезення землі та піску, очищення зелених смуг від ґрунту, миття доріг тощо. Тендер на проведення цих робіт виграло ТОВ «Свій лад». Фірма проводить очистку вулиць шведською прибиральною машиною. Завдяки цій техніці лише у квітні було очищено і вивезено із міських автошляхів понад 200 тис. м куб землі та піску. 

Анна Недогибченко

 
Коментарі (0)