ГоловнаНовини ЖКГНадзвичайні подіїУ Чернігові комунальників «викрили» на розтраті держкоштів

У Чернігові комунальників «викрили» на розтраті держкоштів

У одному з комунальних підприємств Чернігова виявили порушення, що призвели до втрати більш ніж 260 тис. грн. Зокрема, КП завищило обсяг заборгованості з різниці в тарифах, а також вартість ремонтних робіт та нарахування відрахувань і заробітної плати.

У КЕП «Чернігівська ТЕЦ» ТОВ Фірми «ТехНова» виявили порушення, що призвели до втрат більш ніж 260 тис. грн. Про це «Україні Комунальній» повідомили у прес-службі Держфінінспекції.

«Під час ревізії використання коштів субвенції, виділеної з державного бюджету для погашення заборгованості з різниці в тарифах на теплову енергію, що постачалась населенню, у комунальному енергогенеруючому підрозділі «Чернігівська ТЕЦ» ТОВ Фірми «ТехНова» виявили порушення, що призвели до втрат, на суму 266 тис. грн», - йдеться у повідомленні.

Зазначається, на цю суму підприємство завищило обсяг заборгованості з різниці в тарифах на послуги з постачання теплової енергії населенню, яку заявило до відшкодування та яка була профінансована з держбюджету.

Зокрема, до цієї суми включено витрати на оплату завищеної вартості ремонтних робіт, нарахування амортизаційних відрахувань і заробітної плати, що не пов’язані з наданням послуг населенню.

Примітно, зайво отримані кошти повернуто до державного бюджету ще до завершення контрольного заходу.

Нагадаємо, у Одесі підозрюють низку комунальних підприємств Одеської міської ради у розтраті. У зв’язку з цим на КП будуть проведені обшуки. Відповідні дозволи правоохоронці вже отримали. Крім того, обшуки вже провели у кількох управліннях міськради.

 
Коментарі (0)